DIVORTUL

       

              Divorţul, ca mijloc de rezolvare a conflictelor familiale, este reglementat de Noul Cod civil în cuprinsul art. 259 alin. (6), care prevede următoarele: „Căsătoria poate fi desfăcută prin divorţ, în condiţiile legii”.

   

        Astfel, divorţul poate fi pronunţat, în condiţiile art. 373 din Noul Cod civil, atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă; pe baza acordului soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ; la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani; la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

        Prin urmare, căsătoria este desfăcută din ziua când hotărârea prin care s-a pronunţat divorţul a rămas definitivă. Acest fapt produce efecte, pe de o parte, cu privire la raporturile nepatrimoniale şi/sau patrimoniale dintre soţi, iar,  pe de altă parte, cu privire la raporturile dintre părinţi şi copiii lor minori.

         

Ai neclarităţi? Contactează-ne!

          

       

Av. Gina Terinte

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 3 =

Apasă aici pentru a adăuga propriul text

Apasă aici pentru a adăuga propriul text